Lajla Solem leder Opp24

Lajla Solem og Chilli på Fongen, den høyeste fjelltoppen i Selbu.
Lajla Solem og Chilli på Fongen, den høyeste fjelltoppen i Selbu.

Lajla Solem fra Brekstad har allerede rukket å bestige 12 av de 24 toppene i Opp24. Vi har tatt en prat med den spreke tobarnsmora fra Fosen for å høre hva det er som får henne til å jakte topper i hele fylket. -Opp24 gjør at jeg nå utforsker helt andre plasser enn de jeg har vært på til vanlig. Supert tiltak, blir gira på å prøve å gjennomføre dette, forteller hun...

-Jeg har bestandig vært glad i å være ute på tur, og det har blitt mer og mer av dette med årene.

-Jeg og min ektemann har hatt en tradisjon de siste 7 årene, der vi har tilbragt en uke i telt i Børgefjell. I tillegg er vi sporadisk på Dovre, Trollheimen og veldig mye på tur i Fosen.

-Jeg er mye på turer sammen med mannen min, i tillegg har jeg noen venninner jeg ofte er ute med. Jeg har hund og går gjerne en tur bare med henne, korte og lange.

-Jeg er veldig glad i å ferdes ut på tur, det er naturopplevelse, bruk av kroppen og den fantastiske frihetsfølelsen du får når du står på toppen av en høyde og ser utover et landskap. Jeg liker alt dette.

-Appen gjør at jeg nå opplever Trøndelag på en helt ny måte. Det er supert. Det er store forskjeller i landskapene når du står på en topp på Hitra i forhold til en topp i Selbu som alle vet, men når det ikke går så mange dagene mellom toppene, blir det veldig tydelig. 

-Jeg har ofte med meg ei bok å lese i når jeg og mannen min er på tur, han er en ivrig fisker og når han tar pauser for å fiske, ligger jeg og koser meg med boka mi.

-Jeg er ikke med i Fosen Turlag eller noe annet. Har vel ikke tenkt noe på det. Kanskje jeg skal melde meg inn😊

-Jeg har vært på disse toppene:

Osplikammen

Seksortklumpen

Ytre Skurvhatten

Storheia (Trondheim)

Gråurda

Besselvassheia

Omnfjellvarden

Mørkdalstuva

Ruten

Dåapma

Finnvollheia

Fongen

-Det betyr at jeg har de lengste og mest krevende turene igjen, gleder meg til disse😊

Lajla Solem synes det er artig at hun leder Opp24.
Turvenninnene Hege Vinge og Iren Solem er også inne på Topp 10-lista for Opp24.

Skrevet av Asgeir Våg 28. juli 2015