Med flagget til topps

Til topps på Ruten i Hemne.
Til topps på Ruten i Hemne. Foto: Janne Espnes

Johan Eide har et godt synlig varemerke; han har alltid et norsk flagg med seg i sekken når han går Opp24-turene. Hitterværingen har på kort tid klatret helt opp på delt andreplass på 10 på topp-lista med 10 av 24 topper. -For meg er lykken å komme seg opp på en topp, om den er liten eller stor, etter en lang tur og sitte på toppen med en kopp kaffe og se på den flotte naturen og landskapet vi har. Vi e heldi:-), sier Johan.

Det norske flagget er alltid med i tursekken. Her er Johan på vei til Elgshøgda i Skaun.

Johan Eide er fra Hitra, 53 år og singel. Han fikk se appen av en venninne, lastet den ned og prøvde appen for første gang på Hitras høyeste topp, Mørkdalstuva (345 moh.). Dermed var han i gang!

Vi ville vite om han har gått mye på tur før. - Jeg begynte å registrere alle korte og lange turer i mai 2012 og siden den gang har det snart blitt 1 000 turer og bortimot 8 000 kilometer.

- Jeg går både alene og sammen med andre, litt avhengig av om det passer for noen å bli med.

- Aller viktigst er det å komme seg ut litt, om det er korte eller lange turer spiller ikke så stor rolle. Ut på tur!

- Alle turer har små og store naturopplevelser, og i Norge har vi tilgang på det meste!

Hva er det som motiverer deg til å gå på tur? -Er det ikke viktig å bruke kroppen da? Og det er aldri for seint, enten man er 10 år eller 70 år!

Vi spør om det er konkurranseinstinktet som driver han til å bestige toppene på rekordtid. - Neida, jeg har ferie og da var Opp24 en grei aktivitet å hive seg med på. Jeg prøver å få tatt flest mulig topper før ferien er slutt. Deretter blir det bare i helgene jeg kan gå flere turer. Toppene som ligger lengst unna rekker jeg ikke å ta på en dag, så de får jeg ta med overnatting:)

Blir du trigget av appen? - Klart ja! Spennende!

- God tur til TOPPS for alle:)

Mørkdalstuva på Hitra var første Opp24-toppen Johan Eide sjekket inn på .
En etterlengtet kafferast kan godt være høydepunktet på turen.

Skrevet av Asgeir Våg 6. august 2015