Jevnt i toppen

Storsylen 1762 moh. er en av 17 Opp24-topper John Olav Lervik har besteget.

Det spisser seg til i teten på 10 på topp-lista for Opp24. Lajla Solem leder fortsatt med 18 topper, men har nå fått to sterke utfordrere helt opp i ryggen. John Olav Lervik og Arne Gravanes har begge 17 topper.  Det blir spennende å følge den uhøytidlige kappestriden om å bli den første deltakeren som klarer å bestige alle 24 toppene.

Vi har bedt John Olav Lervik om å fortelle litt om seg selv og hvorfor han driver med dette:

-Jeg jobber og bor i Fossegrenda i Trondheim, men er opprinnelig fra Valsøyfjorden på Nordmøre. Jeg er 56 år gammel og bor under samme tak som min yngste datter Jonil Sofie som er 19 år og går på videregående.  Min motivasjon for å delta i Opp24, startet med at jeg i vår leste noen bøker om forskjellige fjellturer i Norge.  Bl.a. var det en som beskrev turer til noen av landets 409 kommunetopper.  Jeg syntes dette med å besøke den høyeste toppen i hver kommune så interessant ut , men innså fort at 409 stk nok ble vel ambisiøst.  Da jeg ble klar over at "Ut på tur"-appen for de 24 toppene i Sør-Trøndelag eksisterte, så syntes dette om et mer overkommelig "prosjekt" å starte med, og dermed var jeg i gang.

-Appen gir en ekstra inspirasjon til å komme seg ut - man drar til steder man kanskje ikke har vært tidligere eller sjelden har besøkt, og først og fremst - man får mange fine fjellturer.  Underveis får man fine naturopplevelser, men ser fugler og dyr, variert natur og vekslende vær og man treffer mange hyggelige mennesker.  At det er god trim og bidrar til å holde formen vedlike er heller ikke et uvesentlig moment.  Appen er et fint hjelpemiddel med gode ruteforslag og beskrivelser.

-Hyttene/overnattingsstedene langs rutene er bør absolutt også nevnes - de jeg har vært innom så langt er Ramsjøhytta, Nedalshytta og Ljøsnåvollen - alle flotte steder.

-I mange år har jeg gått mye i Bymarka og Estenstadmarka både sommer og vinter.  I tillegg blir det en del turer i fjellet i nærheten av hytta på Nordmøre, og sporadisk enkelte toppturer ellers. For mange år siden var vi en hel gjeng som gikk en ukes tur i Jotunheimen - fantastisk tur og flott natur.

Mvh John Olav Lervik

Arne Gravanes har også besteget 17 Opp24-topper allerede, her med sin samboer og turpartner Torunn Vasseljen på Fongen, 1441 moh.

Vi har tatt en liten "fjellprat" med Arne Gravanes:

-Jeg er 53 år, har samboer og vi har fem døtre i alderen 17 til 28. Jeg jobber som rektor ved Hårstad skole på Tiller og bor på Bromstad.

-Jeg har alltid vært glad i å gå på tur, sommer som vinter. Vi har hytte på Nerskogen og bruker mye tid i fjellet. Jeg trives både med toppturer og turer som ikke har topper som mål.

-Opp24 har inspirert meg til å oppsøke nye områder hvor jeg ikke har vært før. Noen områder vil jeg dra tilbake til, andre har det vært artig å oppleve. Dessuten har jeg fått nyte utsikten mot "mitt fjellområde" Trollheimen fra ulike retninger. Artig å finne igjen fjellene i horisonten.

-I dag står Svarthetta for tur, dit går jeg en tur stort sett hver vinter og de fleste somre. I dag kommer jeg til å lete etter noen av Opp24-toppene i utsikten fra Svarthetta.

-Planen er videre å gå på Forollhogna på vei hjem i morra. Må utnytte sommerdagene vi fikk nå rundt skolestart.

-Med hilsen og takk til TT for et flott tiltak!

Arne Gravanes

Se 10 på topp-lista

HER

Skrevet av Asgeir Våg 25. august 2015